Sredstva za obnovo gradu Lisičje naj bi dobili od norveškega finančnega sklada

4 komentarji
Share

Na zadnjem nastopu župana Ivana Jordana, na radiu Zeleni val, je bilo mogoče slišati veliko zanimivih stvari. Našteti so bili najpomembnejši projekti, ki čakajo na realizacijo v naši občini, med bolj zanimivimi, pa je bila napoved, da bodo za obnovo gradu Lisičje zaprosili in skoraj verjetno tudi dobili več kot 1.600.000 € in to kar od norveškega finančnega sklada. Koliko več, župan ni povedal, številka pa je povsem primerljiva z zneskom, katerega bi v obnovo gradu vložil zunanji izvajalec, katerega so predlagali v Neodvisni listi Naša Lavrica. Na občini so se še pohvalili, da so za pripravo potrebne dokumentacije porabili kar cel dan.

[blockquote]Do sedaj nihče, razen redkih posameznikov v občini, ki tako ali drugače delajo na tem projektu ne ve ničesar o obliki, vsebini in ostalih stvareh povezanih z gradom Lisičje. Nenazadnje bi o tem kakšno lahko rekel tudi občinski svet, saj še ni razpravljal o načinu prenove.[/blockquote]

Ker je tudi program obnove, ki ga je na eni od sej predstavila občina popolnoma identičen tistemu, ki ga je predstavil g. Platovšek iz Ibere d.o.o.. smo o mnenju povprašali predstavnika neodvisne liste Naša Lavrica Bojana Božiča, ki nam je po telefonu povedal sledeče:

” Močno si želim, da bi občini ta projekt uspel saj bi to pomenilo, da bo več sredstev ostalo za gradnjo popolne devetletke na Lavrici. Tudi brez teh sredstev je župan pri predstavitvi našega predloga občinskemu svetu  povedal, da je sredstev za popolno devetletko dovolj tudi če bo morala občina za grad nameniti 700.000 € lastnih sredstev. Ker pa čas teče hitro, velika večina pa nas ve, koliko časa in energije je potrebno vložiti v razpisni projekt za tako visoka sredstva, razlogov za optimizem ni prav veliko. Do sedaj nihče, razen redkih posameznikov v občini, ki tako ali drugače delajo na tem projektu ne ve ničesar o obliki, vsebini in ostalih stvareh povezanih z gradom Lisičje. Nenazadnje bi o tem kakšno lahko rekel tudi občinski svet, saj še ni razpravljal o načinu prenove. V vsakem primeru pa bo transparentnost pri tem projektu večno vprašljiva. Na predstavitev g. Platovška za oživitev gradu prvič v tem občinskem svetu ni bila možna razprava. Prav tako občinski svet, kjub temu da je bilo gradivo že pripravljeno, ni razpravljal o načinu prenove gradu”.

Predvideni skupni znesek iz predstavitve g. Platovška, je popolnoma identičnen s tistim, za katerega se pri norveškem skladu poteguje občina.

Trije odzivi na Sredstva za obnovo gradu Lisičje naj bi dobili od norveškega finančnega sklada

  1. Milan pravi:

    Porabili so cel dan za izdelavo dokumentacije. HA,HA,HA!

  2. Modzila pravi:

    Zanimivo bo videti, kako bo izgledal grad ob koncu županskega mandata čez tri leta. Bo obnovljen in v čigavih rokah bo.

  3. Alvira pravi:

    Veliko prevelik projekt za obstoječo občinsko garnituro.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja