OSPV

Hvala, ker voziš zmerno

Tudi v letošnjem letu na AVP-Svetu za preventivo in vzgojo v cestnem prometu izvajamo preventivno akcijo »Hvala, ker voziš zmerno« v okviru širše akcije Hitrost, ki poteka od 19. do 23. julija ter od 23. do 27. avgusta 2012.

Pripravili smo poseben natečaj, ki ga lahko najdete na povezavi http://www.avp-rs.si/, s katerim želimo spodbuditi mlade h kreativnemu razmišljanju o varni in zmerni vožnji. Vabimo vas, da se prijavite na natečaj in nam posredujete svoje predloge konkretnih ukrepov za večjo varnost mladih ali predloge plakatov za osveščanje mladih. Čakajo vas nagrade!

Poleg tega bi vas radi posebej opozorili, da pri vožnji, še posebej v naseljih, prilagodite hitrost vožnje, saj tako ogromno prispevate k večji prometni varnosti šibkejših udeležencev v prometu, pešcev in kolesarjev, otrok in starejših. Še vedno pogosto podcenjujemo manjše prekoračitve hitrosti. Vrsta raziskav je dokazala, da že 10 km/h hitrejša vožnja od omejitev pomeni bistveno večje tveganje za prometno nesrečo, posledice pa so neprimerljivo hujše. Pri 10 km/h hitrejši vožnji nad omejitvijo je 20 odstotkov večja verjetnost, da bo prišlo do nesreče. V kolikor pride do nesreče, pa je verjetnost za hudo poškodbo 35 odstotkov večja in za smrt 50 odstotkov večja, kot če bi vozili po predpisih.

Hvala, ker vozite zmerno.

P.S. Pismo pošljite tudi svojim prijateljem, znancem, družinskim članom, ter jih tako povabite v družino varnih voznikov. Ob nedavnih tragičnih prometnih nesrečah je opozorilo glede zmerne vožnje še toliko bolj na mestu.

Več informacij : bojan.bozic@lavrica.eu

POPIS NEVARNIH MEST V CESTNEM PROMETU NA OBMOČJU LAVRICE

Obveščamo vas, da smo v svetu za preventivo in vzgojo v cestnem prometu z namenom določitve ukrepov za izboljšanje prometne varnosti pričeli z identifikacijo in popisom nevarnih mest (črnih točk) v cestnem prometu na celotnem območju  občine Škofljica. Največja skrb bo namenjena najbolj ranljivim skupinam udeležencev v cestnem prometu, kot so otroci, mladostniki, ostareli in kolesarji.

Prosimo vas, da nam nevarna mesta v vašem kraju natančno opišete, po možnosti priložite fotografijo, risbo, GPS koordinate, video zapis… in nam to posredujete na naslov:

Krajevna skupnost Lavrica
Dolenjska cesta 327
1291 Škofljica

Predsednik Jože Sebanec
GSM 041/618-163

 

Predsednik OSPV Škofljica
Bojan Božič

bojan.bozic@lavrica.eu
GSM 041/550-727

KVIZ VARNE VOŽNJE ZA KOLESARJE

[button size=”medium” link=”http://www.cin-cin.si/sl/”]KVIZ[/button]

[button size=”medium” link=”http://www.lavrica.eu/?cat=14″]OSTALI OGLASI[/button]