Neodvisna lista Naša Lavrica

ZUNANJA_400DPI

 Neodvisna lista NAŠA LAVRICA smo skupina krajanov, ki se zavzema za enake možnosti vseh delov občine pri bivanju in soodločanju na Škofljici.
Na lokalnih volitvah 2010 smo dosegli odličen uspeh, saj smo uspeli dobiti mesta tako v občinskem svetu kot v svetu krajevne skupnosti. Tu pa je naše osnovno načelo nepolitičnost* in strokovnost. Pred nami so veliki izzivi. Veliko nevarnost vidimo v nenadzorovani večstanovanjski gradnji za trg, prepolnem vrtcu, neustrezni osnovni šoli, pomanjkanju otroških igrišč in zbirališč za mlade ter popolnoma neustrezni ostali  infrastrukturi.

Z občino  bo za skupno sobivanje potrebno sprejeti kar nekaj kompromisov. Tu mislimo, če odštejemo novo osnovno šolo in vrtec ter ohranitev stare osnovne šole, katero bi namenili za  družbene dejavnosti, predvsem na spremembo volilnega sistema na lokalnem nivoju v občini, povečanju pristojnosti KS in enake pogoje (po načelu teritorialne zastopanosti) pri uporabi vseh družbeno potrebnih dobrin.

Simpatizerje imamo iz vseh občinskih naselij, kar dokazuje, da smo do sedaj dobro in pošteno delali. Verjamemo, da nam bo skupaj uspelo.

NLNL_PROGRAM

PARTICIPATIVNI

EUROVELO

KANDIDATKA ZA DRŽAVNO SVETNICO JE MAG. NATAŠA SPREITZER

Predlaganima kandidatoma za elektorja ni uspelo dobiti večino glasov občinskega sveta.