HUMANITARNOST

 z gosti večera

Zakaj so vsi naši showi razprodani po celotni Sloveniji? Ker v rokavu skrivamo štiri ase!

Glasba? Smeh? Ganljiva zgodba? Nostalgija? Mogoče estetika ali audiofilija, vrhunski vokali? Kaj vas zares gane? Radi prepevate, ste zaljubljeni ali želite biti? Hočete samo najboljše? No, tudi če ste zgolj radovedni. Za vas imamo pokrite prav vse kombinacije.

Elvis Presley. Frank Sinatra. Ray Charles. Louis Armstrong. Dean Martin… Vse nesmrtne  glasbene legende v interpretaciji treh virtuoznih slovenskih glasbenikov in pevcev. Oto Pestner, Uroš Perić, Omar Naber. Vse na enem mestu. Za češnjo na torti vas bo po poti greha vodila hudomušna in vsestranska Tina Gorenjak. Domov boste odšli prevzeti, žvižgali si boste zimzelene melodije ter fantje razmišljali o praktičnih nasvetih, ki šibijo kolena brhkim dekletom – dekleta pa o moških strategijah osvajanja, komu dati svoje srce in komu se le iz srca nasmejati ob prikupnem poizkusu. Ekipa showa Trip To Las Vegas vam bo zagotovo pričarala občutke, ki bodo trajali, tudi ko bo showa že zdavnaj konec. Želeli boste še.

Oto Pestner, prvi glas slovenske zabavne glasbe, je na svoji bogati in raznovrstni glasbeni poti posnel že več kot 40 solističnih albumov, svoje prve skladbe posnel že pri desetih letih, s petnajstimi leti pa s pesmijo Trideset let zmagal na Slovenski popevki. Oto se lahko pohvali tudi z obsežnim repertoarjem v številnih glasbenih žanrih – od slovenske popevke do gospelov in spiritualov, jazza, soula, countrya ter uspešnic Elvisa Presleya.

Uroš Perić, izvrsten in edinstven glasbenik, pianist in avtor, slovi kot izjemen vokalist in interpret pesmi iz zlate dobe bluesa, jazza in soula. V bogati karieri je s koncerti, ki so ga popeljali po Evropi, ZDA, Aziji in Afriki nastopil že v 24 državah na kar 4 kontinentih. S širokim nasmehom ter neizmerno karizmo in prikupnostjo osvaja in navdušuje občinstva vseh starosti, priznani glasbeni kritiki pa so ga oklicali za edinstvenega belega glasbenika z izjemnim črnskim glasom in dušo. Z izrazito obarvanim vokalom in značilnim načinom gibanja ter igranja na klavir pri občinstvu vedno znova izzove stoječe ovacije. Svojo ljubezen do glasbe izraža tudi z avtorskim delom, izdal je že več kot 30 albumov in kompilacij.

Omar Naber je eden najraznovrstnejših glasbenikov mlajše generacije in po mnenju mnogih eden najboljših slovenskih vokalistov. Od svoje prve zmage na izboru pesmi Evrovizije leta 2005 je nanizal številne hite, istega leta pa je bil tudi najbolj predvajan avtor v Sloveniji. Že od 16. leta se ukvarja z glasbo, jo tudi komponira, aranžira ter producira. Igra kitaro, bas kitaro in klavir. Je edini izvajalec in hkrati avtor, ki je z zmagama na EMI 2005 in 2017 kar dvakrat zastopal Slovenijo na Evroviziji. Z avtorsko skladbo Stop je leta 2005 v polfinalu Evrovizije dosegel 11. mesto, kar je najvišja uvrstitev za slovenskega moškega izvajalca doslej. Tudi on se lahko pohvali z mnogimi nastopi v tujini, nastopil je namreč že v tridesetih državah.

Tina Gorenjak, igralka, režiserka, umetnica in stand up komičarka velja za eno najbolj seksi slovenskih zvezdnic. Kot članica ansambla Slovenskega ljudskega gledališča Celje je odigrala več kot 20 gledaliških vlog. 2001 je napisala svoje prvo dramsko besedilo, monokomedijo z naslovom »Muca Maca ali Brez ljubezni mi živeti ni« ter besedilo za naslovno pesem v predstavi. Monokomedijo je več kot šestdesetkrat uspešno odigrala, istočasno pa se je s pesmijo »Muca Maca« občinstvu predstavila kot pevka. V vlogi Silve je nastopala v predstavi »5žensk.com«, ki je doživela skoraj 400 ponovitev.

Pomagajmo Mateju do kombija tudi mi!

Za Sanjo Balaban s Smrjen je bil 3. januar 2004 najtemačnejši dan v življenju. V večernih urah so jo poklicali iz ljubljanskega kliničnega centra in ji sporočili, da so sprejeli njenega 14 – mesečnega sinčka Mateja. Njegov oče je namreč zaspal za volanom in trčil v avto pred seboj. Matej, ki je sedel v otroškem sedežu, pa je zaradi hudih poškodb glave postal invalid.

Novembra je Matej dopolnil 17 let. Ne hodi in je priklenjen na invalidski voziček. Pri hranjenju potrebuje pomoč, črk ne prepozna in ne more pisati, tudi vidi zelo slabo, ima hude epileptične napade, tudi večkrat na dan. Z mamo Sanjo živita sama. Sanja, ki je po poklicu poslovna sekretarka, se zaradi invalidnega otroka, ki ima tudi hude epileptične napade, ne more redno zaposliti, saj mora biti ves čas ob njem. Vsi prihodki gredo skoraj v celoti za fizioterapije, zdravnike, bazene….

Ker Matej ne more hoditi, je odvisen od invalidskega vozička. Tistega na ročni pogon, ki ga s težka potiska mamica Sanja, je že več kot 170 centimetrov visoki fant prerasel in ortopedi pravijo, da se njegova rast še ni ustavila. Matej ima tudi električni voziček, a kaj ko v deset let starega Citroen Berlinga ne gre. Potrebovala bi kombi, vendar si ga Sanja, ki je brezposelna samohranilka, nikakor ne more privoščiti, saj bi morala zanj zbrati vsaj 30.000 evrov. Matej se zelo rad vozi in če bi imela kombi, bi obiskala sorodnike, ki jih še nikoli ni videl. Matej zelo rad tudi kampira. Do sedaj sta z mamo spala že na seniku in v šotoru, a je šotor zdaj, ko je Matej velik, problem, saj mama otroka težko dvigne s tal, če pa bi imela kombi, bi v njem lahko napravila posteljo zanj.

Prav zaradi vsega naštetega se obračamo po pomoč in apeliramo na vse ljudi dobrega srca, društva in podjetnike, da skupaj dokažemo, da je tudi naša skupnost v kateri živimo lahko humana in pripravljena priskočiti na pomoč sokrajanu Mateju, ki našo pomoč zares potrebuje.

Verjamemo, da lahko s skupnimi močmi zberemo dovolj sredstev za tako željen in nujno potreben kombi in si želimo, da bi se obiskovalci te plemenite akcije ob tem koncertu zabavali. Ves izkupiček od zbranih sredstev bomo namenili za nakup kombija za Mateja.

Ničesar občudovanja vrednega se ne da doseči s polovičnim srcem, šibkim duhom in brez truda. Skupaj smo močnejši. Hvala za pomoč in hvala ker ste del humanitarne skupnosti.
Želite donirati za Matejev kombi

Želite prispevati za organizacijo koncerta
Donatorska pogodba

NAKUP VSTOPNIC NA: (o pričetku prodaje vas bomo obvestili)

Organizacija prireditve:
OBČINA ŠKOFLJICA in INTERESNO ZDRUŽENJE NAŠA LAVRICA

Informacije o prireditvi: e-naslov: bbojan.bbozic@gmail.com, 041/550-727 (Bojan Božič)

v